Tratament ortodontic

Tratament Ortodontic | Tratamentul anomaliilor ortodontice

Cazuri frecvente de anomalii ortodontice si felul in care s-a rezolvat respectiva anomalie dupa interventia ortodontica. Adeseori un pacient poate avea in acelasi timp mai multe tipuri de  anomalii ortodontice.

1. Anomalii ortodontice de Inghesuire (Incongruenta) | Tratament Ortodontic

[nggallery id=2]

2. Ocluzie deschisa | Tratament Ortodontic

[nggallery id=3]

3. Ocluzie adanca | Tratament Ortodontic

[nggallery id=4]

4. Protruzie | Tratament Ortodontic

[nggallery id=5]

5.Alte anomalii ortodontice

[nggallery id=6]

catalogengleza

Cum se face un tratamentul ortodontic?

Tratamentul ortodontic este modalitatea prin care se pot corecta dizarmoniile dento-maxilare. Tehnica stomatologica in Romania s-a imbunatatit  in ultimii ani si oameni au inceput sa inteleaga necesitatea aparatului dentar ortodontic si avantajul unui zambet frumos. Aparatul dentar ortodontic nu este ceva „la moda” ci este ceva necesar.
Indreptarea pozitiei dintilor este un lucru foarte important care nu trebuie tratat cu indiferenta , ci ca o necesitate. Organizatia Americana a Medicilor Ortodonti recomanda ca fiecare copil la virsta de sapte ani sa beneficieze obligatoriu de un consult ortodontic. Alinierea dentara se realizeaza cu ajutorul aparatului de ortodontie mobil sau fix. Aparatele dentare ortodontice sunt o alternativa, atit pentru copii cat si pentru adulti.
Pe langa faptul ca sporesc încrederea în sine, tratamentul ortodontic reduce riscul afectiunilor gingivale, al cariilor dentare si al pierderii dintilor. Tratamentele ortodontice sunt frecvent necesare pentru imbunatatirea stabilitatii, a functionalitatii a igienei si a sanatatii dentare